Κατάλογος Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης V20
 
Είσοδος (προαιρετικό)     Ρυθμίσεις     Κατάλογοι     Σχόλια     Βοήθεια   
Απλή Αναζήτηση    Σύνθετη Αναζήτηση    Συνδυασμός καταλόγων    Αναζήτηση σε Ευρετήριο Αποτελέσματα    Προηγ. Αναζητήσεις    Ηλεκτρονικό-Ράφι
   
Απλή Αναζήτηση
Κατάλογος αναζήτησης
Τίτλος
Συγγραφέας
Θέμα
Όλα τα πεδία
Φράση; Όχι Ναι

Καθάρισμα

Περιορισμοί στην αναζήτηση:

Γλώσσα:
Είδος υλικού:
Έτος:
 
Από (εεεε)     Έως (εεεε)

Υποδείξεις αναζήτησης:

Υπόδειξη Συμπληρώστε όσα και όποια πεδία επιθυμείτε. Όσο περισσότερες γραμμές συμπληρώνετε, τόσο περισσότερο περιορίζετε το αποτέλεσμα της έρευνας. Αν επιλέξετε Ναι για το "Φράση", προγραμματισμός υπολογιστών το σύστημα θα καταλάβει ότι σας ενδιαφέρουν μόνο οι εγγραφές όπου η λέξη υπολογιστών βρίσκεται ΔΙΠΛΑ στη λέξη προγραμματισμός. Η αναζήτηση δεν θα εκτελεσθεί αν το αποτέλεσμα περιλαμβάνει περισσότερες από xxx εγγραφές.

Υπόδειξη Η αναζήτηση με πεζά γράμματα εντοπίζει και τις εγγραφές που περιλαμβάνουν όρους με κεφαλαία γράμματα. Για παράδειγμα η λέξη, computer θα βρει λέξεις που ταιριάζουν με computer, Computer και COMPUTER.

Υπόδειξη Μεταξύ των όρων υπονοείται η λογική ΚΑΙ. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους τελεστές ΚΑΙ (AND), Ή (OR) και ΌΧΙ (NOT) στο κείμενο της αναζήτησης. Οι τελεστές πρέπει να εισάγονται στα αγγλικά. Για παράδειγμα, αν εισάγετε heart or cardiac θα ανακτήσετε εγγραφές που περιέχουν τους όρους heart ή cardiac σε αυτές.

Υπόδειξη Χρησιμοποιήστε το χαρακτήρα ? για να βρείτε εγγραφές που ταιριάζουν με τμήμα της λέξης. Έτσι, το gun? θα ανακτήσει εγγραφές που περιέχουν gun, guns, gunners, gunnery, gunning, κλπ. ενώ το, ? ology εκείνες που περιέχουν anthropology, archaeology, psychology, κλπ.. Επίσης, ο χαρακτήρας ? χρησιμοποιείται για να εντοπίσει εναλλακτικούς συλλαβισμούς της ίδιας λέξης, Για παράδειγμα, το alumi?m θα βρεί τόσο τον αμερικάνικο συλλαβισμό, aluminum, όσο και τον βρετανικό συλλαβισμό,aluminium.